Följ oss på vimeo Följ oss på facebook
Start     om 29 media     film & dokumentärer     böcker & tidskrifter     foto & grafisk design     download    
Hotel Pro Forma Sum Up 29 media

Hotel Pro Forma Sum Up - en dokumentär om nytänkande scenkonst

 – Read about Hotel Pro Forma Sum Up in English >>>

29 media presenterar ett tvärkonstnärligt dokumentärfilmprojekt. Theresa Benér och Peggy Eklöf har följt regissören Kirsten Dehlholm och hennes internationellt hyllade scenkonstlaboratorium Hotel Pro Forma i den kreativa processen för War Sum Up.

Köp DVDn Hotel Pro Forma Sum Up  >>>


Hotel Pro Forma Sum Up – klicka och streama filmen här!

 © 29 media


Konstnärliga ledaren för Hotel Pro Forma Kirsten Dehlholm och modedesigner Henrik Vibskov under repetition och kostymprovning i Riga.
Foto: Peggy Eklöf

 

 

Från föreställningen War Sum Up i Riga 2011.
Foto: Gunars Janaitis

Om dokumentären Hotel Pro Forma Sum Up

Filmaren Peggy Eklöf och teaterkritikern Theresa Bener har följt regissören Kirsten Dehlholm och hennes internationellt hyllade scenkonstlaboratorium Hotel Pro Forma i den kreativa processen för War Sum Up.

War Sum Up är ett mångdimensionellt musikteaterverk om krig, i ett koncept utformat av Kirsten Dehlholm och Willie Flindt. Japansk nô-teater och manga, nykomponerad konstmusik, brittisk kammarpop och elektroniska ljudlandskap sammanflätas med en komplex visuell bild.

29 medias 50 minuter långa dokumentärfilm om Hotel Pro Forma och War Sum Up rymmer utdrag från repetitioner och föreställning samt intervjuer med de medverkande konstnärerna.

Positiva recensioner!

"En enastående film om hur ett scenkonstverk växer fram" **** (Kulturmagazinet Kulturbloggen, juni 2012), "Det komplexa operabygget blir en självlysande bild av närheten mellan livets skönhet och smärta." (Sydsvenskan, juni 2012) "Det intressanta med Theresa Benérs och Peggy Eklöfs reportage är att det lyckas förmedla det professionella detaljarbetet i repetitionerna samtidigt som långa stycken av föreställningen flyter fram i bakgrunden. En stereoeffekt som känns kongenial med Hotel Pro Formas på en gång exakta och suggestiva scenspråk." (Leif Zern i DN, 24/7 2012) "Pedagogiskt och känsligt varvar filmen scener ur verket med intervjuer och närbilder från repetitionerna som sammantaget ger en lödig bild av ett märkligt verk i en evigt het fråga. Det vackra och storslagna i War Sum Up skärper den skoningslösa bilden av krigets maskineri." (Margareta Sörenson i Expressen, Scenkonstbloggen 27/7 2012)

Dokumentären har visats på scenkonstfestivaler och andra events i Sverige, Lettland, Frankrike, Polen och Holland. Senast visades den med föredrag på Tjörnedala konsthall, Simrishamn, och Östasiatiska Museet, Stockholm.

DVDn har menyval med undertexter på sex språk (svenska, danska, engelska, franska, lettiska, tyska), 12 sidors booklet och generöst bonusmaterial med scener från War Sum Up. 
Pris: 100:- SEK.
Filmen genomförs i samarbete med Hotel Pro Forma, Lettlands Nationalopera och Lettiska Radiokören. Den är samproducerad med Film i Skåne, med stöd av bl a Statens Kunstråd Danmark och Norden Nordic Culture Point.

Köp DVDn Hotel Pro Forma Sum Up >>>

Du kan också hyra filmen online för 36:- SEK genom att klicka på bilden här ovan.

Om operainstallationen War Sum Up

Hotel Pro Forma organiserar här ett unikt samarbete mellan framstående europeiska konstnärer inom musik, mode och teater. Kirsten Dehlholms konstnärliga team består av den lettiska tonsättaren Santa Ratniece, brittiska kammarpopgruppen The Irrepressibles och Lettiska Radiokören (Latvijas Radio Koris) under ledning av Kaspars Putnins, samt ljusdesignern Jesper Kongshaug och modedesignern Henrik Vibskov. Nô-teaterkännaren Willie Flindt har skapat ett libretto av utvalda nô-texter och kören sjunger på japanska.

  • Läs Theresa Benérs artikel om War Sum Up och Hotel Pro Forma >>>

  • Lyssna på Theresa Benér i SR P1 OBS om War Sum Up >>>

  • Läs recensioner av War Sum Up >>>
     

Köp DVDn Hotel Pro Forma Sum Up  >>>

Filmvisning/Föreläsning!!

29 media erbjuder kombinerad filmvisning av dokumentären Hotel Pro Forma Sum Up och föreläsning/frågestund med Theresa Benér, kritiker i Svenska Dagbladet och Sveriges Radio, samt specialiserad på europeisk samtidsteater. Läs mer >>>

 

© 29 media