Följ oss på vimeo Följ oss på facebook
Start     om 29 media     film & dokumentärer     böcker & tidskrifter     foto & grafisk design     download    

 

film & dokumentärer 29 media

film & dokumentärer

29 media producerar filmer inom fiktion, dokumentär och undervisning. Våra konstnärsporträtt, kulturdokumentärer, musikvideor och informationsfilmer präglas av lusten att förmedla kunskap och väcka nyfikenhet.

29 media har kompetens för hela produktionsprocessen och utför uppdrag åt kulturskapare, företag och institutioner. Med våra egna filmprojekt siktar vi på en internationell marknad och deltar i filmfestivaler.

 
 

Ett litet urval:
Du hittar mer på 29 medias produktioner på våra kanaler:
dokumentärer
 / konstnärsporträtt / mixade videos

Se trailern från Christian Partos utställning på Kristianstads konsthall 

Christian Partos på Kristianstads konsthall

Våren 2014 invigdes det nya rådhuskvarteret i Kristianstad. Det nya Rådhuset pryds av konstnärliga gestaltningar, skapade av konstnärerna Christian Partos, Fredrik Wretman och Gunilla Klingberg
 
Kristianstads konsthall visade vintern 2015 en utställning med Christian Partos nya och gamla installationer. Konsthall beställde i samband  med utställningen en film av 29 media. Peggy Eklöf åkte dit för att möta konstnären inför vernissagen. 
 
Se filmen om den konstnärliga gestaltningen av det nya Rådhus Skåne i Kristianstad >>>

Se filmen om KG Nilson som visats på Sven-Harrys konstmuseum

Ny film om konstnären KG Nilson

I december 2014 hade KG Nilson utställning på Sven-Harrys konstmuseum i Stockholm. I samband med utställningen Kartor, städer, strategier fick 29 media i uppdrag att göra en film om konstnären. 

29 medias Peggy Eklöf och Theresa Benér filmade och intervjuade KG Nilson i hans ateljé i Bästekille under sommaren och hösten. KG Nilson, representerad bland annat på Moderna museet och Nationalmuseum, berättar i filmen om tankar och processer i sitt konstnärskap.

Läs om Sven-Harrys konstmuseum >>>


Möte med konstnärerna Marthe Aune Eriksen och Etta Säfve

29 medias Peggy Eklöf har träffat konstnärerna Marthe Aune Eriksen och Etta Säfve som ställde ut i Tomelilla Konsthall under 2015. Norska Marthe Aune Eriksen arbetar med fotografi och berättar om hur hon gått från nästan monokroma motiv till mer monumentala bildkompositioner. Etta Säfve, som skapar installationer i olika medier, talar om de undflyende ögonblick i livet som hennes konst söker gestalta. Intervjuer av Annika Matsson, Tomelilla konsthall.

Se fler utställningsfilmer >>>


Se filmen om Fredrik Wretman och hans utställning på Kristianstads konsthall, klicka på bilden
Foto: Peggy Eklöf

Ny film om konstnären Fredrik Wretman 

Våren 2014 invigdes det nya rådhuskvarteret i Kristianstad. Det nya Rådhuset pryds av konstnärliga gestaltningar, skapade av konstnärerna Fredrik WretmanGunilla Klingberg och Christian Partos
 
2015 visade Kristianstads konsthall en utställning med Fredrik Wretmans nya verk. Konsthallen beställde en film av 29 media till denna utställning. Peggy Eklöf åkte dit för att möta konstnären inför vernissagen. 
 
Se filmen om den konstnärliga gestaltningen av det nya Rådhus Skåne i Kristianstad >>>

Se trailern från Hertha Hillfons utställning på Tomelilla konsthall, december 2014.

Hertha Hillfon på Tomelilla konsthall

Tomelilla konsthall ställde 2014 ut skulptur och teckningar av den svenska keramikern och skulptören Hertha Hillfon (1921-2013). Utställningen tillkom i nära samarbete med konstnärens barn, Curt och Maria som båda är verksamma konstnärer på Österlen.

Peggy Eklöfs film möter vi barnbarnet Freja Hillfon, som berättar om liv och konstskapande hemma hos farmor. Enhetschefen Kristin Svensson förklarar hur utställningen har byggts upp kring familjeporträtt och motiv i Hertha Hillfons närmaste krets.

Se fler utställningsfilmer >>>


Improvisation av scenkonstnärerna Charlotte Elm Ravn och Rachel V Tess i ett rum skapat av scenografen Marta Cicionesi och ljusdesignern Ilkka Häikiö.
Foto: Peggy Eklöf

Scenrummet - utställning på Tjörnedala konsthall

29 medias Peggy Eklöf och Theresa Benér medverkade 2014 i ÖSKGs höstutställning Scenrummet på Tjörnedala konsthall. Här fokuserades bild, ljus, ljud och fysisk handling som rumsskapande konstnärliga uttryck inom scenkonst och performance. Medverkande konstnärer: Marta CicionesiElin Maria JohanssonCharlotte Elm RavnRachel V Tess och Ilkka Häikiö.

Utställningen pågick 6 september-26 oktober 2014 på Tjörnedala konsthall.

Läs mer >>>

 


Från filmen Hotel Pro Forma Sum Up, en dokumentär om processutvecklad scenkonst. Kritikern Theresa Benér och filmaren Peggy Eklöf har följt scenkonstlaboratoriet Hotel Pro Forma i produktionen av operainstallationen War Sum Up på Lettlands nationalopera. 
Foto: Gunars Janaitis

Hotel Pro Forma Sum Up –
på Östasiatiska Museet i Stockholm!

Östasiatiska Museet i Stockholm bjöd i september 2014 in filmens regissör, scenkonstkritikern Theresa Benér, att presentera filmen och tala om det japanska temat i mangaoperan War Sum Up.

Hotel Pro Forma Sum Up visades även hösten 2014 på Tjörnedala konsthall, med Kirsten Dehlholm från Hotel Pro Forma som specialinbjuden gäst till ett engagerat samtal om rum och bild i scenkonst. Filmen har visats på Halmstad Opera & Vocal Festival och tidigare sänts i Lettisk Television samt presenterats på festivaler och events i Sverige, Lettland, Polen, Frankrike och Holland.

Läs mer om Hotel Pro Forma Sum Up >>>

About Hotel Pro Forma Sum Up – in English >>>


Pushwagner till Tomelilla Konsthall

Tomelilla konsthalls sommarutställning 2014 presenterade den norske konstnären Pushwagner (född 1940). Sedan 1980-talet har hans egensinniga konstnärskap rört sig i gränstrakterna kring popkonst, science fiction, psykedelia och tecknade serier. 29 medias Peggy Eklöf reste tillsammans med Annika Mattsson från Tomelilla konsthall till Oslo för att besöka Pushwagners eget galleri. Där möter de konstkritikern Tommy Olsson, som berättar varför Pushwagner intar en sådan särställning i nordisk samtidskonst.

Se fler utställningsfilmer >>>


Klicka på trailern och se korta utdrag från föreställningen All Is Divine. 
Foto: Peggy Eklöf

Charlotte Engelkes All Is Divine!
– ny scenkonsttrailer av 29 media

Scenkonstnären Charlotte Engelkes har hyllats internationellt för sin performancetrilogi om Wagners Ringcykel.

29 medias Peggy Eklöf har filmat och redigerat All Is Divine på Dansens Hus i Stockholm, samt utformat en mustig trailer. Ett samarbete med postproduktionsföretaget Edit Dudes i Malmö.

Läs Theresa Benérs krönika om Wagner, Engelkes och nutida scenkonst >>>

Se Peggy Eklöfs och Theresa Benérs inslag om Engelkes i SVTs kulturprogram Sverige! >>>


Film från Österlenkonstnärerna Malin Schønbecks och Kjell Åströms ateljéer

Textil möter måleri när Malin Schønbeck och Kjell Åström inviger årets konstrunda i Tomelilla konsthall.

29 medias Peggy Eklöf har träffat konstnärerna i deras ateljéer. I filmen berättar de hur äppelträd och militäruniformer blir del av deras skapande.

Se fler utställningsfilmer >>>


Trailer till Österlenskolan för Konst & Design!
Rektorn på skolan, lärare och några elever fick möta kameran och berätta vad skolan är bra på och vad den betyder för dem!
29 media har gjort en lite längre trailer på sju minuter och en blänkare på en minut. Musik av Niklas ÅmanFelicia Konradstår för speakerröst. 
 
29 medias Peggy Eklöf och Jennifer Forsberg, konstnär och rektor på skolan, har tillsammans arbetat fram manus.
 
Se den långa versionen >>>

Konstnärsvideo Håkan Berg!
29 medias Peggy Eklöf har träffat konstnären Håkan Berg i hans ateljé i Maglehem. Konstnären reflekterar över avgränsande linjer, spänningsfält och färgskiftningar i måleriet.
 
 "Håkan Bergs bilder rör sig vid, och tar sig över, olika gränser. Det gäller då inte bara det som skildrar leken och allvaret utan han frilägger också det som finns mellan läpparna och orden, mellan jaget och världen, mellan ögat och synbilden." - Thomas Kjellgren, chef för Kristianstads konsthall.
 
Utställningen pågick i Tomelilla konsthall 26/10-8/12 2013.

Se fler utställningsfilmer >>>


Trailer till alla arkitektur- och filmälskare!

Den internationella festivalen för film om arkitektur, ArchFilmLund, 2013 i Lund. 29 medias Peggy Eklöf har utformat trailern, med scener från filmer ur programmet. Musiken, Kinetic, är komponerad av Niklas Åman.
 
Se 2012 års trailer >>>

Bertil Arkrans och Peggy Eklöf

Filmpremiär på ny dokumentärfilm
Bertil Arkrans, en sagodokumentär

Peggy Eklöfs nya dokumentär om konstnären Bertil Arkrans hade filmpremiär påsken 2013 i Tryde kyrka. Över 100 personer kom till premiären. Även skulpturen, Kosmisk Resa, invigdes. Filmen har producerats av 29 media och en DVD har givits ut, i samproduktion med Tomelilla Kommun och Tomelillabygdens Församling.

Läs mer om invigningen >>>

Läs mer om Bertil Arkrans, en sagodokumentär >>>


Konstnärsvideo Susanna Arwin!
Susanna Arwin visar tantarmén!

Den svenska bildkonstnären Susanna Arwin presenterar utställningen "Tantfullness". Den består av den svenska Tanten, skildrad som en skulpturarmé och i måleri.
 
29 medias Peggy Eklöf filmar och intervjuar Susanna Arwin, som berättar om sitt "tantprojekt". Sedan 2005 har konstnären i olika former synliggjort tanten, som hon anser står för fredlighet, trygghet och civilkurage i en orolig värld.
 
Utställningen pågick i Tomelilla konsthall 2013.

Se fler utställningsfilmer >>>


Presentationstrailer till Svensk scenkonst

Svensk scenkonst fyller 70 år. De har beställt av 29 media en presentationstrailer som kommer att användas vid branschdagar, föreläsningar, presentationer m m.
 
Svensk Scenkonst är branschorganisation för företag inom musik, dans och teater. De representerar över 100 företag och organisationer inom den svenska scenkonsten.

Konstnärsvideo Ida Adler och Simon Irvine!
Ida Adler och Simon Irvine ställer ut

29 medias Peggy Eklöf har filmat konstnärerna Ida Adler och Simon Irvine, som 2013 ställde ut måleri respektive foto i Tomelilla Konsthall. De berättar om det konstnärliga skapandet som "blivnader"...
 

Se fler utställningsfilmer >>>


Tania Naranjo – ny musikvideo!

Tania Naranjo, new music video – in English >>>

Tanja Naranjo är sångerska, kompositör och pianist. Hennes senaste CD, La industria del miedo har uppmärksammats av många kritiker.

29 medias Peggy Eklöf har i samarbete med Tania Naranjo skrivit, filmat och redigerat en musikvideo till titellåten La industria del miedo. Det handlar om liv och död. Elizabeth Ladrón De Guevara, chilensk dansare och koreograf bosatt i Hamburg, deltar i videon med dans.

Läs mer >>>


29 media har gjort sekvens till Malou på TV4 play!

Scenkonstnären Charlotte Engelkes är med i programmet Malou efter 10 och 29 medias Peggy Eklöf har filmat och redigerat en mustig kavalkad till programmet.

Se inslaget på TV4 play >>>

Se inslaget från Sverige! i SVT Play >>>
Charlotte Engelkes ca 20 minuter in i programmet.


Från filmen Hotel Pro Forma Sum Up
Foto: Gunars Janaitis

Hotel Pro Forma Sum Up – dokumentärfilm och DVD om performancelaboratoriet Hotel Pro Forma

About Hotel Pro Forma Sum Up – in English! >>>

29 medias uppmärksammade dokumentär Hotel Pro Forma Sum Up har presenterats på TV, festivaler och kulturhus i Lettland, Polen, Frankrike och Sverige. Theresa Benér och Peggy Eklöf skildrar regissören Kirsten Dehlholm och hennes internationellt hyllade scenkonstlaboratorium Hotel Pro Forma i den kreativa processen för operainstallationen War Sum Up.

Läs mer >>>

Köp DVDn Hotel Pro Forma Sum Up i vår webshop >>>


En av scenerna i inslaget med Lindy Larsson och Charlotte Engelkes, från föreställningen Siegfried - The Very Wagner Hero Hour. Foto: Mats Bäcker 

29 media gör reportage om hyllade scenkonstnären Charlotte Engelkes i SVTs kulturmagasin Sverige!

29 medias Peggy Eklöf och Theresa Benér har gjort ett TV-reportage om en av Sveriges mest egensinniga scenkonstnärer, Charlotte Engelkes. Hon är just nu aktuell med överraskande Wagnercollage både på Helsingborgs stadsteater och Kungliga Operan. Följ med till Helsingborg, där hon regisserar en milt sagt otraditionell Flygande Holländare. Ensemblen repeterar både på teatern – och ute i Öresund...

Se inslaget från Sverige! i SVT Play >>>
Charlotte Engelkes ca 20 minuter in i programmet.

Läs mer om Charlotte Engelkes >>>

 

Man of Aran

Från filmen Man of Aran (1934) av Robert Flaherty
Foto: Arkivbild

Vart är dokumentärfilmen på väg?

Detta undrar Peggy Eklöf i sin text. Hon utgår från Malik Bendjellouls dokumentärfilm Searching for Sugar Man och försöker förstå vad som händer med en dokumentärfilm när man väljer att sålla bort en del faktainformation och istället skapar en driven dramaturgi efter ett förutbestämt syfte.

Dokumentärfilm idag är mycket annorlunda än från början av 1900-talet. Begreppet dokumentär användes för första gången av filmaren och kritikern Grierson om Flahertys film Moana, solens son. Då beskev man genren som en "kreativ behandling av verkligheten". Hur skulle man definiera dagens dokumentärfilm?

Läs texten här >>>


Ny trailer Svenska Publishing-Priset 2012

Svenska Publishing-Priset är Sveriges mest heltäckande grafiska kommunikationstävling. Allt från företag, organisationer till konsulter kan till tävlingen anmäla webbplatser, appar, tidningar, böcker och en hel del annat inom digitalt, print och sign. 

29 media var med under dagen i Stockholm då Svenska Publishing-Priset delades ut.


   

Trailer till AGI

 
Print & Sign 2013 i Stockholm är mötesplats för alla som arbetar med tryck, direktreklam och skyltar. Anordnas av AGI. 
 
29 media har skapat trailern för mässan i Stockholm 2013.
 
 
Musik av Niklas Åman, Brusbox.
 

Undervisningsfilm: Malmö Högskola - Tandvårdshögskolan i Malmö

Uppdrag på beställning av Ortodontiavdelningen vid Tandvårdshögskolan i Malmö.

 
För att utveckla kunskapsöverföringen till studenter har 29 media på uppdrag av docent EwaCarin Ekberg skapat undervisningsfilmer om bettskenor. 29 medias Peggy Eklöf har filmat under 2012. Filmerna används i undervisningen från hösten 2012. Samarbete med Loup Film i Malmö.
 
29 media har producerat andra undervisningsfilmer  >>>
 

Caroline Leander - filmer till hennes nya album 

29 media har producerat två musikvideor

Singer-songwriter Caroline Leander utkom med sitt nya album Melting into Happiness hösten 2012. Peggy Eklöf har tillsammans med Caroline Leander utarbetat manus samt filmat och klippt hennes två musikvideor, Trust och Melting into Happiness

Läs mer och se båda musikvideor >>>


FOJAB arkitekter 

Rådhuskvarteret i Kristianstad

Rådhuskvarteret i Kristianstad byggs om till ett nytt kommun- och regionhus som ska stå klart vid nyår 2014. För gestaltningen står FOJAB arkitekter med Greger Dahlström som huvudarkitekt.

29 media har gjort trailern till FOJAB arkitekter i samarbete med Daniel Weijden. Musik av Niklas Åman.


Hässleholmsporten – ny presentationsvideo

En presentationsvideo på ett nytt trygghetsboende - Hässleholmsporten – till Kunskapsporten

Det som gör Hässleholmsporten speciellt är konceptet där aktiva äldre personer får tillgång till en trygg och funktionell boendemiljö, inspirerande gemenskapslokaler och en rik trädgård.

Producerad av 29 media, video- och stillbilder av Peggy Eklöf samt två översiktsbilder av fotografen Sven Persson.   


Klicka på trailern ovan för att se Terre mémoire

Dokumentärfilm: Terre mémoire (original 50 minuter)
Nu släppt som DVD!

In English – about Terre mémoire project and DVD >>>

Poetisk dokumentär om keramikkonstnären Steen Kepps möte med leran. Med projektet Terre Mémoire (Jord minne) utför han den sista bränningen i tunnelugnen Ko No Yama i den internationella keramikerbyn La Borne i Frankrike.

Filmen innehåller utvalda texter ur Lao Tzus Tao Te Ching som läses av Harald Leander.

Läs mer >>>

Köp DVDn Terre mémoire i vår webshop >>>


Se musikvideon Falling Right Through genom att klicka

<

© 29 media