Följ oss på vimeo Följ oss på facebook
Start     om 29 media     film & dokumentärer     böcker & tidskrifter     foto & grafisk design     download    
Fyra drömmar och tusen rivningar 29 media

Ny dokumentärfilm 

Fyra drömmar och tusen rivningar
Premiär 9 september 2014!

Filmen Fyra drömmar och tusen rivningar är en poetisk, 28 minuter lång, dokumentär om några av eldsjälarna bakom lyckade räddningar av rivningshotade stationshus. Genom filmen vill vi uppmärksamma de pågående, oåterkalleliga rivningar som sker över hela landet.


Filmtrailer - Fyra drömmar och tusen rivningar

 © 29 media


 

Nässjö lokstall

Berga lokstall

stationshus

Foto: Peggy Eklöf

Rädda gamla svenska stationshus!

 
 

Den svenska regeringen har gett uppdrag till Trafikverket att avveckla tusentals gamla stations- och järnvägsbyggnader som inte längre behövs och inför utbyggnad av nya spår. 

Vem är vi utan vår historia? 

Filmen Fyra drömmar och tusen rivningar av Peggy Eklöf och Elzbieta Jasinska Brunnberg är en poetisk dokumentär om några av eldsjälarna bakom lyckade räddningar och restaureringar av rivningshotade stationshus.

Vi möter Monica och Ulf som arbetar på att göra café och kulturhus av stationen i Jörlanda, Anja och Rikard som i småländska Ormaryd varsamt renoverar sitt stationshus. 18-årige Emil drömmer om att få ta hand om en banvaktsstuga, medan Ewald har låtit flytta en banvaktsstuga till Öland där den ligger som idylliskt sommarhus. Vi åker också ångtåg på Österlen, där föreningen Skånska Järnvägar bevarat ett vackert gammalt stationshus på sträckan Brösarp-S:t Olof.

Genom filmen vill vi uppmärksamma de pågående oåterkalleliga rivningar som sker över hela landet och samtidigt uppmuntra fler svenskar att rädda de få gamla stationshus som finns kvar, innan sista rivningen är utverkad.

Fyra drömmar och tusen rivningar är filmad av Peggy Eklöf, 29 media, regisserad av Elzbieta Jasinska BrunnbergArt Film Factory. Filmen har ett specialskrivet diktverk av författaren Åsa Maria Kraft som läses av Lena Endre

Premiär 9 september 2014 på Lund International Architecture Film Festival >>>


Se andra filmer som 29 media producerat >>>

Four Dreams and a Thousand Demolitions – in English >>>

 

© 29 media